Saturday, August 2, 2008

Kencing Manis Dan Penawarnya

Setiap hari telingaku mendengar kisah kencing manis. Ada yang terpaksa potong jari, kaki dan sebagainya. Pada 29 Julai 2008, saya melawat adik saya di hospital kerana dia diserang penyakit penat. Saya melihat ramai pesakit yang terlantar di situ. Ada pelbagi jenis ragam. Ada seorang wanita (24 tahun) begitu sedih sekali. Selepas memberi salam, saya mula mendekati wanita itu dan bertanya, "suami akak ni kena penyakit apa". Dia kata, suami dia kena penyakit kencing manis dan jari dia akan di potong tak lama lagi. Bila saya dengar saja, hati saya berasa sedih dan pilu mengenangkan nasib akak dan suaminya yang tercinta itu. Dia sanggup menjaga suaminya itu walaupun suaminya tak berupaya untuk bergerak. Saya melihat dia menyuap suaminya dan mengelap badan suaminya itu.

Apa yang saya nak ceritakan disini ialah bagaimana nak merawat penyakit kencing manis
dengan produk HPA. Melalui tulisan Tuan Haji, kencing manis dapat dirawat dengan madu lebah. Madu yang dipilih pula mestilah mempunyai kualiti yang tinggi iaitu kandungan air dibawah 18% dan diambil dari debunga tumbuhan yang hidup di negeri-negeri padang pasir.Madu Iran,madu Syria,madu Sudan,madu Aswan(mesir) merupakan antara madu yang boleh digunakan dalam terapi kencing manis.(madu HPA dari IranPengalaman yang penting yang ingin Tuan Haji kongsikan dengan kita ialah kaedah terapi kencing manis yang berkesan ialah seperti berikut:-
1, Jangan sekali-kali menggunakan gula putih tetapi gantikan dengan gula merah/perang 2. Jangan menggunakan beras putih tetapi gantikan dengan beras perang. 3. jangan mengambil makanan yang mengandungi santan 4. jangan makan roti putih/perang (kecuali roti arab)

Ada 2 herba lagi yang baik untuk pesakit kencing manis iaitu lada hitam dan kulit kayu manis.
Masukkan sedikit lada hitam dalam nasi yang dimasak dan kulit kayu manis dalam apa jua minuman.

Disamping jangan meninggalkan produk HPA iaitu:-

1. Plantisol - 3 x 3
2. Teh herba - 3 kali sehari
3. soft gel VCO - 3 x 3
4. D det - 2 x 2 (maxsimum)
Mari kita dengar testimoni mereka :-
1) Isteri saya dikesan menghidap kencing manis (diabetes) di samping penyakit kuning (jaundice) menjelang bulan puasa(Ramadhan) 1427/2006. Sebelumnya dia mengalami tekanan darah rendah dan sembelit. Kencing manis yang dihidapinya itu adalah warisan keluarga; Allhyarham ibunya adalah penghidap kencing manis. Sementara tekanan darah rendah pula diwarisi daripada Allahyarham bapanya. Rawatan yang dijalaninya ialah dengan mengambil ubat mengawal kandungan gula dalam darah. Selepas mengambil ubat tersebut kuku tangan dan kakinya kembang seperti diserang 'fungus'. Setelah mengambil Plantisol dan Pelawas serta megawal pemakanan (diet) didapati paras gula dalam darah kembali normal di samping masalah sembelit yang menyebabkan sebelumnya dia buang air besar berselang tiga hari berjaya diatasi.

Nama:- Abdul Halim Bin Yaacob
Negeri:- Kedah
Email:- abdulhalimyaacob@yahoo.com

2) Mak mertua saya mengidap penyakit 4 serangkai lebih 10 tahun.Telah menggunakan suntikan insulin pagi dan petang. Juga menggunakan alat sedut untuk penyakit asmanya.Kerap mengah, letih,mata berselaput dan amat kabur, kulit bermasalah, selalu bersin, hidung kerap berair, selalu demam, solat duduk dan selalu masuk wad akibat penyakitnya yang agak kronik. Tetapi alhamdulillah stlh menggunakan sinergi produk Hpa, omega 3, plantisol, vitex, hb, spirulina, teh herba, mega 3 dan but-but, penyakit asmanya telah sembuh, matanya jelas, solat dah blh berdiri, suntikan insulin dihentikan,x pernah menginap di hospital lg,bertenaga,tiada lg masalah penyakit kulit, jantungnya 'cantik'.Masalah bersin dan sakit kepalanya juga telah hilang.Kini ubat hospital telah dihentikan. X sampai seminggu kesannya begitu positif. beliau masih meneruskan penggunaan untuk kesihatannya. Terima kasih HPA. Terus maju dengan produk-produk halalnya!

Nama:- Khosiyah binti Halil
Negeri :- Pahang

3)
Di sini ingin saya menceritakan sedikit pengalaman saya merawat pesakit Kencing Manis yang menunggu masa untuk suntikan insulin. Saya telah memberi Makcik yang berasal dari Air Itam Pulau Pinang ini dengan set Lengkap Kencing Manis,bermula merawat dari April 06 hingga ke tarikh untuk berjumpa Doktor June 30 06 sama ada kena suntikan atau tidak....Allhamdulillah setelah ia mengamalkan mengikut peraturan penuh keyakinan MAKCIK melepasi ujian tersebut ..kencing manis Makcik telah turun ,tenaga makcik bertambah baik,makcik kata ia akan terus mengamalkan produk HPA yang saya sarankan...saya amat bersyukhur kerana dapat menyelamatkan makcik berkat dengan penggunaan produk HPA yang hebat tiada TANDINGANNYA LAGI.Anda Jangan tunggu lagi bersama lah dengan HPA HERBA PENAWAR AL-WAHIDA.

Nama:-
ASNIEAH BT BADRI@NADZRI
Negeri:-
PULAU PINANG
Email:- anis_yaang@yahoo.com

4) SAYA HAZIZI AHLI HPA INGIN BERI TESTIMONI SAYA IALAH SAYA MENGALAMI PENYAKIT KENCING MANIS DAN SAYA MENINGGALKAN UBAT HOSPITAL DAN MENCUBA PLANTISOL DAN GULA SAYA IAITU 15 TURUN 8 DAN BUAT MASA SEKARANG SAYA AMALKAN PLANTISOL DAN UBATAN LAIN DAN SAYA TIDAK MAKAN LAGI UBAT HOSPITAL DAN SAYA INGIN MEMBERI PANDANGAN KEPADA PIHAK HPA SUPAYA HENDAKLAH DIIKLANKAN JUGA BARANGAN HPA YANG LAIN SELAIN KOPI RADIX SUPAYA ORANG RAMAI TAHU BAHAWA PRODUK YANG ADA DALAM HPA DAN CADANGAN SAYA JUGA BAHAWA TUAN HAJI ISMAIL SERTA PENGARAH YANG LAIN DAPAT MELUANGKAN MASA BERJUMPA DENGAN AHLI-AHLI HPA KE CAWANGAN-CAWANGAN DI SELURUH NEGERI SUPAYA ORANG RAMAI ATAU ORANG KAMPUNG DAPAT KENAL LEBIH DEKAT LAGI TUAN HAJI ISMAIL DAN YANG LAIN SEMOGA PRODUK HPA DIMINATI DAN DIBELI OLEH ORANG RAMAI DAN MENDAPAT PASARAN ANTARABANGSA.

Nama:- MOHD HAZIZI BIN DERAMAN
Negeri:- KELANTAN DARUL NAIM
Email:- HAMKARAZIHAN@YAHOO.COM

Anda sudah mendengar testimoni mereka kan. Haaa...... Itulah
keistimewaan HPA.

Baik, mari kita bincang mengenai gangreen pesakit kencing manis melalui karya Tuan Haji :
Bila kaki telah luka dan sukar sembuh,keadaan ini menjadikan seorang pesakit kencing manis itu demam berpanjangan.Demam itu menandakan berlakunya jangkitan pada tempat luka tersebut dan mendatangkan bau busuk.Kuman akan menyerang ke otak menyebabkan berlakunya koma.

Oleh sebab itu perhatikan perubatan ini betul-betul jangan sampai tersalah pengambilan kerana akibatnya boleh membawa kematian.Daun hempedu bumi/sombiloto yang basah ditumbuk dengan minyak but-but lalu di tempelkan ditempat yang luka tersebut.Ganti setiap hari sehingga daging-daging yang reput tumbuh merah kembali.InsyaAllah di samping pengambilan herba Imuniti,plantisol,teh herba dan ubat periok plantisol.


Berubatlah sebelum terlambat

1 comment:

cunie said...

Wassalam takzim. Terimakasih buat ilmu manfaat ini semoga menjadi amalan shalihan. Ijinkan saya buat link blog ini ke http://tebakmanggis.blogspot.com/ dan
https://www.facebook.com/groups/obatlain/ Untuk kemaslahatan ummat manusia khusus Melayu dimanapun beradanya.